Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lavinát indított el Schmitt kisdoktorija - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Politikusok szakdolgozatainak felkutatásáról cikkeznek a szerdai napilapok. A Pénzcentrum arról ír, hogyan jöhetnek össze a milliók akár pár ezer forintból is.
Lavinát indított el Schmitt kisdoktorija

Politikusok szakdolgozatainak felkutatásáról cikkeznek a szerdai napilapok. A Magyar Nemzet, idézve a köztévének nyilatkozó Simon János politológust, arról írt, hogy megkérdőjelezhető a Politikai Főiskolán végzett vagy Moszkvában tanult közszereplők diplomáinak hitelessége. A Magyar Hírlap a Pécsi Újságot idézi, amely Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának szeretett volna utánajárni a Pécsi Egyetemen, de arról adatvédelmi okokra hivatkozva nem kaptak tájékoztatást. A lapnak az egyetem sajtófőnöke azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc második, 1990-ben készült szakdolgozata még nem került be a központi nyilvántartásba, azt a karról kell kikérni. Gyurcsány Ferenc közben egy közösségi oldalon cáfolta, hogy nem írt volna szakdolgozatot. A Népszabadság Orbán Viktor szakdolgozatát szerette volna fellelni az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar könyvtárában. A könyvtári dolgozók tájékoztatása szerint a szöveg azonban dékáni utasításra nem adható ki. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője megerősítette: az egyetemnek joga van a dolgozat nyilvánosságának korlátozásához.

Index: Jóhiszemű gyújtogatók miatt ég az ország

Az utóbbi hetekben elharapóztak a szokásos tavaszi gaz- és parlagégetések. Leégetve azt is, amit egyáltalán nem terveztek. A parlagégetés mezőgazdasági szempontból sem feltétlen igazolható, mégis ragaszkodnak hozzá. Persze az sosem derül ki, ki gyújtotta a tüzeket, több tízezer hektár gyulladt ki névtelenül idén is.

Napi Gazdaság: Központot hoz Budapestre az amerikai egészségügyi gyártó

Budapesten nyitja meg új kirendeltségét a sugárterápiás eszközöket, illetve szoftvereket gyártó és forgalmazó Varian Medical Systems. A cég a sugárterápiát alkalmazó hazai egészségügyi intézményeket szolgálja majd ki, továbbá értékesítési és támogatási szolgáltatási központként működik a délkelet-európai piacok felé.

Pénzcentrum.hu: Akár pár ezerből is összejönnek a milliók

A magyarok háromnegyede borúsan látja pénzügyi helyzetét. Mindössze 25 százalékuknak van valamilyen vésztartaléka arra az esetre,ha elveszítenék a munkájukat, esetleg valamilyen váratlan kiadásuk keletkezne. A nyugdíjakkal sem jobb a helyzet. Már egy alacsonynak nevezhető összeg, azaz havi néhány ezer forint rendszeres megtakarítása és befektetése is néhány éven belül több százezer forintos tartalékot biztosíthat. Ha megtakarított pénzünket nem készpénzben, a párnacihában vagy befőttesüvegben tartjuk, hanem okosan befektetjük, az eredetileg félretett összeg értéke (szinte biztosan) tovább nő.

Portfolio.hu: Elkerülhetetlen az eurózóna szétesése a jósprofesszor szerint

Az EKB az összeomlást megakadályozta Európában, aminek a piacok nagyon örültek, azonban a Roubini Global Economics vezetői szerint a fundamentumok egy cseppet sem változtak, a problémák pedig a mélyben továbbra is megbújnak. A legnagyobb baj a szakértők szerint, hogy az eurózóna még mindig nem jutott el arra az integrációs fokra, amely az idő próbáját is kiállná, a tervezett reformok csak súlyosbítják az egyensúlytalanságot.