eur:
395.49
usd:
366.56
bux:
65613.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

"Politikai castingba kezdhet az ellenzék"

Az új államfő személyével kapcsolatos találgatások és a helyzet elbizonytalanodása az ellenzék politikai érdeke - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezető elemzője. G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány igazgatója arról beszélt, hogy erősödött a jobboldal morális tőkéje.

Schmitt Pál lemondása után a kétharmados kormánytöbbség van a cselekvő oldalon, hiszen első fordulóban ezzel meg lehet választani az új köztársasági elnököt, míg az ellenzéki oldalon nincs opció a vétózásra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

Mráz Ágoston Sámuel kiemelte: a Fidesz a válsághelyzet gyors kezelésében érdekelt. Az ellenzék szándéka a helyzet elbizonytalanítása lehet, ezért politikai casting kezdődhet, sok névvel fognak előállni, olyanokkal is, akik a kormányoldal egységét is képesek lennének megbontani - fejtette ki.

G. Fodor Gábor politológus, a Századvég Alapítvány igazgatója szerint fordult az érme, és a politikai kérdések fókusza a baloldal politikai erejéről a jobboldal morális tartására helyeződött át.

Mráz Ágoston Sámuel arról is beszélt, hogy meglepetés volt Schmitt Pál lemondása, és ez láthatóan váratlanul érte az ellenzéki politikusokat is.

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint az derült ki, hogy nem lehet következmények nélküli országról beszélni, és a jobboldal morálisan jobb állapotban van, mint a baloldal. A döntési helyzet úgy ért véget, hogy a jobboldal ellen fordított baloldali vádak a jobboldal morális tőkéjét erősítették - tette hozzá G. Fodor Gábor.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×