eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mennyi sonkát eszünk húsvétkor?

Egyre több sonkát vásárolnak a magyarok húsvétkor - derül ki a Nielsen kutatásából. Az idei adatok még nem ismertek, de tavaly összesen 3.300 tonna fogyott, ami azt jelenti, hogy átlagosan - a csecsemőket is beleértve - mintegy 30 deka sonkát eszünk az ünnepen.

A sonka bolti forgalma értékben és mennyiségben is nőtt tavaly a húsvéti szezonban - közölte a Nielsen piackutató ügyfélkapcsolati csoportvezetője. Farkas Mónika kiemelte: tavaly márciusban és áprilisban a fogyasztók 5 milliárd forintot meghaladó összeget költöttek sonkára, ez 4 százalékkal volt több az előző évinél. A megvásárolt mennyiség 5 százalékkal, mintegy 3.300 tonnára nőtt.

A forgalom nagyjából kétharmadát az egy kilogrammos vagy nagyobb sonkát tették ki - mondta Farkas Mónika.

Az eladott mennyiség 74 százalékát 400 négyzetméteresnél nagyobb üzletekben szerezték be a vásárlók tavaly március-áprilisban. Az előző év ugyanezen időszakában ez az arány 72 százalék volt.

Kedvezően alakul általában a húskészítmények piaca. A húskészítmények kiskereskedelmi eladása az előző évhez képest 4 százalékkal nőtt tavaly, 220 milliárd forint fölé. Az eladott mennyiség 1 százalékkal emelkedett, meghaladta a 170 ezer tonnát.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×