Mennyi sonkát eszünk húsvétkor?

Infostart
2012. április 3. 20:14
Egyre több sonkát vásárolnak a magyarok húsvétkor - derül ki a Nielsen kutatásából. Az idei adatok még nem ismertek, de tavaly összesen 3.300 tonna fogyott, ami azt jelenti, hogy átlagosan - a csecsemőket is beleértve - mintegy 30 deka sonkát eszünk az ünnepen.

A sonka bolti forgalma értékben és mennyiségben is nőtt tavaly a húsvéti szezonban - közölte a Nielsen piackutató ügyfélkapcsolati csoportvezetője. Farkas Mónika kiemelte: tavaly márciusban és áprilisban a fogyasztók 5 milliárd forintot meghaladó összeget költöttek sonkára, ez 4 százalékkal volt több az előző évinél. A megvásárolt mennyiség 5 százalékkal, mintegy 3.300 tonnára nőtt.

A forgalom nagyjából kétharmadát az egy kilogrammos vagy nagyobb sonkát tették ki - mondta Farkas Mónika.

Az eladott mennyiség 74 százalékát 400 négyzetméteresnél nagyobb üzletekben szerezték be a vásárlók tavaly március-áprilisban. Az előző év ugyanezen időszakában ez az arány 72 százalék volt.

Kedvezően alakul általában a húskészítmények piaca. A húskészítmények kiskereskedelmi eladása az előző évhez képest 4 százalékkal nőtt tavaly, 220 milliárd forint fölé. Az eladott mennyiség 1 százalékkal emelkedett, meghaladta a 170 ezer tonnát.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást