eur:
394.24
usd:
370.46
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Fűrész: Nem lenne elegáns tovább támadni a lemondott elnököt

Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő szerint a Semmelweis Egyetem szenátusának döntése után elkerülhetetlenné vált Schmitt Pál lemondása a köztársasági elnöki posztról. Hozzátette azonban, hogy az ügy nem fog ráégni a Fideszre.

Schmitt Pál ügye nem ragad rá a Fideszre és a KDNP-re, mert az ügy megoldódott. Bár még mindig indulatokat gerjeszt, ám ezek az indulatok rövid időn belül alább fognak hagyni - mondta az InfoRádiónak a köztársasági elnök lemondása kapcsán megkérdezett kommunikációs szakértő.

Fűrész Gábor hozzátette: Schmitt Pál megtette a megfelelő lépést, és ez azt jelenti, hogy nem következmények nélküli a jelenlegi kormányzás, vagyis megváltozott a szemléletmód az elmúlt évekhez képest, és ez középtávon erősítheti a Fideszt.

Bár sokan ezt máshogy gondolják, az elmúlt húsz év magyar politikai gyakorlatában ez egy rendkívül gyorsan lezajló ügy. Gyurcsány Ferencnek két évbe tellett, amíg lemondott - emlékeztetett a szakértő, aki szerint azért volt tarthatatlan a köztársasági elnök helyzete, mert az egyetem hozott egy döntést, amely a közvélemény szemében egy bírósági ítélettel ért fel.

Magánemberként megvédheti a becsületét, de az elnöki hivatalt olyan méretű megosztottságnak tette ki, hogy elkerülhetetlenné vált a lemondás - emelte ki Fűrész Gábor, hozzátéve: nem lenne elegáns tovább támadni a lemondott Schmitt Pált, amatőr lenne politikai hasznot remélni ettől.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×