eur:
393.97
usd:
369.38
bux:
65756.88
2024. április 23. kedd Béla

Bocsánatkérést követel Georgiev szerzőtársa - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy még ebben a hónapban vádat emelhet a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóberuházás gyanúsítottjaival szemben, míg a Népszabadság szerint Nikolaj Georgiev szerzőtársa bocsánatkérést követel.

Bocsánatkérést követel Schmitt Páltól Nikolaj Georgiev szerzőtársa, Hriszto Meranzov - írta a Népszabadság. Az egykori bolgár sportfunkcionárius, a Bolgár Testnevelési és Sportszövetség korábbi alelnöke jól ismerte a MOB hajdani elnökét. A lap szerint Meranzov nemcsak sportvezető volt, de sporttudományos kutatásokat is folytatott. 1973-ban védte meg kandidátusi disszertációját, amely szintén az olimpiai mozgalommal állt kapcsolatban.

Emlékeztetett rá, hogy Georgiev munkája már 1979-ban elkészült, s kéziratként elérhető volt a NOB-nál. 1985-ben azonban Georgiev és Meranzov korábbi munkáinak továbbfejlesztéseként megjelent először bolgárul, majd angolul is kettőjük neve alatt az "Olimpiai program elemzése" című kötet a bolgár Sofia-press kiadásában. Ezt a könyvet Meranzov tudomása szerint megküldték valamennyi nemzeti olimpiai bizottságnak, így a magyarnak is.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Sukoró-ügyben szerdán megkezdődik az iratismertetés. Még ebben a hónapban vádat emelhet a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóberuházás gyanúsítottjaival, köztük Gyurcsány Ferenccel szemben. A hűtlen kezelés gyanújával indult eljárásnak kilenc gyanúsítottja van.

Az Index "Jön a klímaváltozás, tervezzük át az embert" címmel közöl összeállítást egy új elképzelésről. Három tudós azért, hogy az emberiség túlélje a felmelegedés okozta változásokat, azt az elképzelést közölte, hogy az embereknek saját magunkat kellene megváltoztatniuk. Az ember áttervezése, ahogy ők nevezik, sokkal kevésbé veszélyes, mint átalakítani az egész bolygót. Az Ethics, Policy és Environment szaklapban publikált tanulmányuk szerint az áttervezés megváltoztatja az emberi viselkedést, ami csökkentheti a felmelegedést. Részletek az indexen.

A Napi Gazdaság írása szerint a nyáron jöhet az egységes taxitarifa. A főváros csütörtökön ismerteti a taxis érdekképviseletek vezetőivel az ágazattal kapcsolatos stratégiát. A szakma a mostani nappali maximumon rögzített kilométerdíjat kívánja elérni, a szigorúbb ellenőrzésektől és feltételektől pedig a piac tisztulását várják.

A Portfolio.hu cikkéből kiderül: nem csak Magyarországon, de például Németországban is kevés a zöldautó. Az egekbe szökő benzinárak ellenére a németeknek csak igen kis hányada használ alternatív meghajtású autókat. A duisburgi egyetem autóipari kutatóintézetének vezetője szerint veszélyben van az a német célkitűzés, ami szerint 2020-ra már egymillió alternatív meghajtású gépjárműnek kellene közlekednie a német utakon.

A Pénzcentrum.hu az öngondoskodás és a befektetések lehetőségeiről készített összeállítást. A kiadásaink csaknem akkorák, mint a bevételeink. Hogyan lehet így spórolni? Nagyobb összeget örököltem. Hová tegyem a pénzem? Nyugdíjas éveimre spórolnék, hogyan kezdjek hozzá? Egyetemistaként lakásra, családalapításra tennék félre. Ismerős élethelyzetek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×