eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Beperelték a zuglói önkormányzatot a kilakoltatott hajléktalanok

Mintegy hatmillió forintos kártérítési pert indítottak a zuglói önkormányzattal szemben azok a hajléktalanok, akiket tavaly októberben a XIV. kerületi Francia út és Egressy út találkozásánál, a MÁV Zrt. telepén állt hajléktalantelep felszámolásakor lakoltattak ki a területről.

A Város Mindenkié csoport keddi budapesti sajtótájékoztatóján a felperesek jogi képviseletét ellátó Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) ügyvédje azt mondta: március 28-án fordultak beadvánnyal a Fővárosi Törvényszékhez személyiségi jogok és az emberi méltóság, valamint az egyenlő bánásmód megsértése miatt. Kártérítési keresetükben összesen 5,6 millió forint vagyoni és nem vagyoni kártérítést követelnek hat hajléktalan nevében.

Muhi Erika megjegyezte: azt nem vitatják, hogy engedély nélkül húzták fel kunyhóikat a MÁV tulajdonában lévő telepen a hajléktalanok, akik közül volt aki már 12 éve lakott ott. Álláspontjuk szerint a jogsértést az önkormányzat azzal követte el, hogy birtokvédelmi, vagy köztisztasági eljárást kellett volna lefolytatnia, és előzetesen értesítenie a bontásról az érintetteket.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×