Gyurcsányék nem hisznek a kormánynak

Infostart
2012. február 13. 14:01
Frakció híján a Parlament sajtószobájában tartotta meg napirend előtti felszólalását Molnár Csaba független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció politikusa. A pár szerint Orbán Viktor kormánya csak átmeneti, taktikai engedményeket tesz az ellenzéknek a törvényhozás ma kezdődő tavaszi ülésszakában.

A Demokratikus Koalíció nem hisz abban, hogy a kormány valóban változtatni akar a politikáján - mondta sajtótájékoztatóján a párt leendő frakcióvezetője. Molnár Csaba független országgyűlési képviselő csak "egy újabb taktikai húzásnak" tartja egyebek mellett azt, hogy a kabinet egyeztetni akar az ellenzékkel a még hátralévő kétharmados törvényekről.

A Demokratikus Koalíció nem vesz részt ezen a tárgyalás-sorozaton, mert a kormány ezt is csak azért kezdeményezte, hogy "jó fiúnak" tűnjön az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap döntéshozói előtt - fogalmazott a politikus.

Hozzátette: csak akkor hajlandóak egyeztetni a megszavazandó sarkalatos törvényekről, ha a kormány visszavonja az új alkotmányt, a kétharmados jogszabályokat és leváltja "a független intézmények élére kinevezett pártpolitikusokat".

Felhívta a figyelmet arra, hogy pártja január 28-án megkezdte a programalkotást és az a célja, hogy katalizálja az ellenzéki erők együttműködését. Elmondta azt is, hogy a Demokratikus Koalíció jelenleg független országgyűlési képviselőként dolgozó volt szocialista politikusai várhatóan áprilisban alakítják meg a parlamenti frakciójukat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást