Soha nem fog kiderülni, kinek az ötlete volt az útdíj?

Infostart
2012. február 6. 20:20
Rogán Antal ismét tagadta, hogy tőle származna a budapesti útdíj ötlete. Tarlós István azonban másképp emlékezett.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere ugyanakkor találkozott a nagy felháborodást keltő budapesti útdíj ötletével, amikor a főpolgármester - nyilatkozta a politikus a TV2 reggeli műsorának.

"Én ezzel az útdíj kifejezéssel gyakorlatilag ugyan akkor találkoztam, amikor a főpolgármester úr, ugyanabban a dokumentumban leírva, amelyet a főváros valamelyik szerve készített elő" - jelentette ki a politikus.

Tarlós István főpolgármester azonban múlt héten másképp emlékezett a havi 10 ezer forintos fővárosi útdíj ötletére. "Rajtam kívül a többiek is úgy emlékeznek, ezt egész nyíltan megmondom, hogy az ötödik kerületi polgármester javasolta ezt a matricás útdíjat, olyannyira, hogy a BKK vezérigazgatójának állítása szerint neki azt mondta, hogy ha nem kerül be az anyagba, akkor nem is fogja aláírni" - fogalmazott a főpolgármester.

Tarlós István úgy vélte, csak a dugódíj kerülhet szóba, vagyis az, hogy a város egy meghatározott övezetébe való behajtáskor kelljen díjat fizetni, ám ennek technikai feltételeit is meg kell teremteni. Ilyen fejlesztés lenne a sorompós díjbeszedő rendszer kiépítése vagy a megfelelő számú őrzött p+r parkoló kialakítása - tette hozzá a főpolgármester.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást