Nincs fennakadás Budapesten a hideg miatt

Infostart
2012. február 6. 06:34
A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az éjszakai műszakban 98 munkagéppel és 429 hómunkással takarította Budapest útjait és köztereit; az utak járhatóak, a BKV járatai hajnalban rendben elindultak - tájékoztatta a társaság hétfőn kora reggel az MTI-t.

A közlemény szerint éjszaka erős fagy volt, fővárosban mínusz 20 Celsius-fokot is mértek az FKF munkatársai. Emiatt a szóró járművek éjjel egy óra körül visszatértek a fő- és közösségi-közlekedési útvonalakra, hogy a lefagyásokat megszüntessék.

A járdák, a lépcsők és a gyalogátkelőhelyek síkosságmentesítését 429 hómunkás végezte el.

Budapesten, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében vitték be a legtöbb rászorulót melegedőkbe, krízisközpontokba a rendőrök akik mintegy 250 emberen segítettek így a hétvégén. Sokakat a saját, fűtetlen otthonukból kellett biztonságba helyezni.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy sok volt a lakossági bejelentés, amely több alkalommal életeket mentett.

Garamvölgyi László arról is beszélt, hogy megfogadták az autósok a rendőrség felhívásait, csak nagyon indokolt esetben ültek kocsiba, és körültekintően, az útviszonyoknak megfelelően vezettek.

A szóvivő hozzátette, hogy továbbra is nagy létszámmal dolgoznak, 8 ezren vannak szolgálatban, az Országos Rendőr-főkapitányságon pedig éjszaka is folyamatosan működő operatív törzs figyeli a helyzetet.