Felszállt az utolsó Malév-gép - lapszemle

Infostart
2012. február 6. 07:05
A Magyar Nemzet a kormány Európai Bizottságnak szóló válaszleveléről ír, a Népszabadságnak pedig Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozott.

A Magyar Nemzet információi szerint a három kötelezettségszegési eljárás kapcsán az Európai Bizottság részére készülő magyar válaszlevél tervezete egyebek között azt tartalmazza, hogy az eredeti elképzelésekkel ellentétben a miniszterelnök a jövőben mégsem kezdeményezhetné az új adatvédelmi hatóság elnökének felmentését.

A Fidesz elnöksége úgy döntött, hogy ötpárti tárgyalást kezdeményez a hátralévő kétharmados törvények közül a legérzékenyebb kérdésekben; ilyen a választási eljárási törvény, illetve a pártfinanszírozás - nyilatkozta Lázár János frakcióvezető a Népszabadságnak adott interjúban.

Hétfő hajnalban fél egykor, Vecsés irányába szállt fel az utolsó Malév-gép két pilótával a fedélzetén, tett egy tiszteletkört és megbillegtette a szárnyát az 1-es terminál felett, majd elstartolt Írországba - írja az Index. A géptől búcsúzó alkalmazottak és családjaik szó szerint siratták a Malévot, de mindnyájan az újrakezdésben reménykednek.

A bajba jutott cégek megmentéséről szól az egyik eleme annak a magyar élelmiszeripar fejlesztésével kapcsolatos koncepciónak, amelyet a mai tematikus kormányülésre készített a Vidékfejlesztési Minisztérium - értesült a Napi Gazdaság.

Az elmúlt fél évben az euróval szemben bekövetkezett jelentős régiós devizagyengülés nyomán januárban átlagosan 10 százalékkal voltak gyengébbek a térségi fizetőeszközök annál a szintnél, ami az itteni exportőr cégek számára már nyereséges működést jelent - olvasható a Portfolio.hu-n.

A Pénzcentrum.hu kalkulátorának köszönhetően mindenki kiszámolhatja, mire számíthat amennyiben él az árfolyamrögzítés lehetőségével. Leírást és használati utasítást is mellékelt hozzá a portál.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást