Így készül a havazásra az FKF Zrt.

Infostart
2012. február 2. 16:36
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a várható rendkívüli időjárásra való tekintettel a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. összesen 142 szóró és ekéző járművet, 13 rakodógépet, valamint 46 darab egyéb kiszolgáló járművet állít készenlétbe.

A cég 1200 kilométeres főútvonal-hálózaton, 82 fővonali járatban végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Első ütemben a főváros fő- és közösségi közlekedési útvonalain, hídjain, felüljáróin, valamint a lakosság ellátásában kiemelt szerepet játszó létesítményeihez, egészségügyi központokhoz, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, élelmiszer elosztókhoz vezető utakon végeznek síkosságmentesítést és hóeltakarítást - derül ki az FKF Zrt. közleményéből.

A 2100 kilométeres mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után, a havazás megszűnését követően mintegy 7-8 órával kezdik meg a munkavégzést. Az erőfeszítések ellenére a járművek nem jutnak el azonnal minden útra, ezért kérik a lakosság és a járművezetők türelmét.

A munkavégzés hatékonyságát jelentősen befolyásolhatja a rendkívüli hideg, mivel az alkalmazott síkosságmentesítő anyag olvasztóhatása mínusz 10 Celsius-fok alatt jelentősen romlik.

A járdák takarítása, síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak kötelessége.