eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az év utolsó napjáig köthető meg az új kötelező szerződés

Már csak néhány napjuk van megkötni új kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat azoknak, akik novemberben felmondták a régit.

Akik december 1-ig felmondták a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) szerződésüket, december 31-ig köthetik meg az újat, utána biztosítási fedezet nélkül marad a járművük - hívja fel a tulajdonosok, üzembentartók figyelmét a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Pálos Anna főtitkár az InfoRádiónak elmondta: a biztosítót váltók többsége alkuszon keresztül döntött új biztosítása mellett, nekik a közvetítő végzi az ügyintézést, és ők már a napokban meg is kapják számlájukat, a külön soron feltüntetett baleseti adóval. Akik viszont egyénileg mondták fel a korábbi kötelezőt, azoknak még az év végig alá kell írniuk új szerződésüket.

A főtitkár arra figyelmeztetett: ha valaki elmulasztja a határidőt, annak magasabb, úgynevezett fedezetlenségi díjat kell fizetnie a biztosítás nélküli időszakra, és számára a magasabb összeg után számítják a 30 százalékos baleseti adót is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×