Hogyan tartanak nyitva a boltok karácsonykor?

Infostart
2011. december 23. 20:00
Szombaton 14 óráig tarthatnak nyitva az üzletek, de több bolt már korábban bezár. A karácsonyi költekezés mértéke idén meghaladhatja a tavalyit.

Ha valaki az utolsó utáni pillanatra hagyta a karácsonyi ajándékok megvásárlását, 24-én szombaton délután kettőig találja nyitva az üzleteket.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi szövetség főtitkára elmondta, ezt a maximumot a kereskedelmi törvény írja elő, de néhány üzlet már korábban bezárhat, vagy akár ki sem nyit, erről ugyanis a kereskedő dönt. A nyitva tartásról azonban előre tájékoztatni kell a vevőket

December 25-én és 26-án csak a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, valamint az éttermek és a szórakozóhelyek lehetnek nyitva. Az üzletek 27-én nyitnak a szokásos nyitvatartási idő szerint.

Vámos György azt mondta, idén megtörni látszik az utóbbi években tapasztalt tendencia, amely szerint egyre csökken a kereskedelem forgalma decemberben. Emlékeztetett, hogy az év első tíz hónapjában sem csökkent a fogyasztás, és a karácsonyi költekezés elérheti a tavalyi szintet.

Hozzátette, várhatóan idén is csökken a hitelből történő vásárlások száma.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást