Az Országház elé vonultak az LMP tüntetéséről

Infostart
2011. december 23. 17:50
Véget ért az LMP által péntek délutánra meghirdetett demonstráció.

Több mint ötezren vettek részt az LMP pénte délután négyre a Parlament meletti Miniszterelnöki Hivatalhoz bejelentett tüntetésén.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szerint 2011 a valóságtól való elrugaszkodás éve volt, 2012 viszont a valósággal való szembenézés éve lesz. Népszavazásokat fognak kezdeményezni a Fidesz munkavállalói jogokat és az oktatást érintő törvényeiről.

Az LMP a tüntetés után a Gyorskocsi utca fogda elé akart vonulni, de a demonstráció alatt kiderült, hogy a délelőtt letartóztatott aktivistákat ugyan személyes szabadság korlátozásának bűncselekményével vádolják, de szabadon engedik.

A tüntetés után a tömeg egy része a Miniszterelnöki Hivataltól átvonult a Kossuth térre, az Országház elé. A több mint ezer fős tömeg demokráciát-demokráciát skandálásba kezdett, miközben felállt a rendőrsorfal - írja az Index.

A rendőrség több sorfalat is felállított, a képviselők csak rendőri biztosítással tudtak távozni a Parlament északi kapuján. Este hét után azonban a tömeg oszlani kezdett, és a hideg időben csak alig százan maradtak.