eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nézőpont: 59 százalékos a kormánypártok támogatottsága

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a teljes népesség 36 százaléka támogatja a kormánypártokat. A Magyar Nemzetben közzétett kutatás szerint az aktív szavazók körében az előző hetinél egy százalékponttal több, 59 százalékos a Fidesz-KDNP népszerűsége.

Az adatok szerint a teljes népesség körében a Jobbik 11, az MSZP 8, az LMP 4, míg a Demokratikus Koalíció 2 százalékon áll. Az aktív szavazók 17 százaléka támogatná a Jobbikot, 12 százalék az MSZP-t, 7 százalék az LMP-t, 3 százalék pedig a Demokratikus Koalíciót.

Az egy héttel ezelőtt közzétett felméréshez képest a szocialisták támogatottsága egy százalékkal csökkent, a többi párté nem változott. A felmérés szerint a választási hajlandóság aránya jelenleg 54 százalék.

Az adatok alapján a kormány és a bankszövetség megállapodását tízből hatan egyértelműen előnyösnek tartják, a válaszadók 74 százaléka pedig jónak nevezte, ha az állam növeli tulajdonrészét a stratégiai vállalatokban.

A Nézőpont Intézet december 15. és 20. között készítette ezer ember megkérdezésével. A kutatás eredményének hibahatára 3,2 százalék.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×