eur:
394.06
usd:
369.77
bux:
65661.4
2024. április 23. kedd Béla

Fehér lesz az idei karácsony?

Csütörtök éjszaka többfelé képződik sűrű, zúzmarás köd, amely pénteken főként délen és keleten tartósan megmaradhat. Pénteken a nap első felében nyugaton helyenként gyenge ónos eső is előfordulhat - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton túlnyomóan borult időre számíthatunk, nyugaton helyenként fordulhat elő eső, eleinte ónos eső is, keleten ugyanakkor több helyen valószínű havazás.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé jobbára nedves levegő áramlik, marad a hideg, téli idő.

Csütörtökön éjszaka felszakadozik a felhőzet, majd többfelé zúzmarás köd képződik. Pénteken többnyire erősen felhős, párás időre számíthatunk, csak helyenként süt ki rövid időre a nap. A délelőtti óráktól nyugaton már ónos eső, eső, havas eső is előfordulhat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de eleinte a Dunántúlon élénk, néhol erős lesz az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -2, +3 fok között valószínű.

Szombaton túlnyomóan borult időre számíthatunk, nyugaton helyenként fordulhat elő eső, eleinte ónos eső is, keleten ugyanakkor több helyen valószínű havazás. Az ország középső részén hó, havas eső, eső egyaránt lehet.

Ezt követően csökken a felhőzet, több órás napsütés ígérkezik. A szombattól keddig tartó időszak végén többnyire erősen felhős időre van kilátás tartós ködfoltokkal. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területének öt százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak első felében általában +2, -4, később -1, -6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2, 7, vasárnap keleten, illetve az időszak végén országszerte 0 fok körül alakul.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Gond lehet az európai dohányszabályozással

Gond lehet az európai dohányszabályozással

Az európai felnőtt lakosság 66 százaléka egyetért azzal, hogy az olyan szervezeteknek, mint az EU és a WHO, nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük az ártalomcsökkentésre azáltal, hogy a cigarettázókat kevésbé káros termékek használatára ösztönzik - ahelyett, hogy a dohányzás teljes felszámolására törekednének. Ez derült ki a Povaddo független közvélemény-kutató cég felméréséből, amelyet Párizsban mutattak be. Egy másik, a GfK által végzett kutatás szerint Magyarországon az elfogyasztott cigaretták 13,2 százaléka után nem adóztak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×