Véget értek a munkálatok a Margit hídon

InfoRádió / MTI
2011. december 20. 10:12
A szorosan a Margit hídhoz köthető felújítási munkálatok véget értek - a többi között erről számol be Tarlós István főpolgármester. Néhány részfeladat azonban még hátra van, a hivatalos határidőt korábban a Fővárosi Közgyűlés 2012. június 15-re módosította.

A hídszerkezet rekonstrukciójával együtt az építészeti elemek is megújultak, miközben a híd kibővített, új funkciókkal gazdagodott - ennek részleteiről is beszél majd a mai eseményen a főpolgármester. A híd alatti kábeltolvaj-figyelő rendszer egy elektromos panelje hiányzik csak, a díszkivilágítás bekapcsolásával várhatóan ez is a helyére kerül.

December eleje óta egyébként a Margit híd minden eleme használható, miután megnyitották az átkelő pesti hídfőjének északi oldalán a felső rakpartról az alsóra vezető lehajtót, amit a Margit híd teljes felújítása miatt 2009 augusztusa óta nem használhatták az autósok.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója korábban az InfoRádiónak elmondta, hogy az átadás ellenére több, a felújítás eredeti munkaprogramjához nem szorosan kapcsolódó munkafázis átcsúszik 2012-re.

Hozzátette: jövőre fejezik be például a Jászai Mari téri park rendezését, az aluljárót lezárják, és gyalogosátkelőt építenek a helyére. A hivatalos határidő így a kapcsolódó beruházások miatt 2012. június 15. lesz.

A költségekkel kapcsolatban Somodi László, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházási igazgatója elmondta, hogy bizonyos pótmunkák, többletanyag-felhasználások elszámolása még hátravan, de alapvetően a nettó 21 milliárdos kereten belül maradnak. Emellett fennmaradt egy 740 millió forintos kötbérigény, ennek sorsa a bíróságon dől el.

Szerző: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást