Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: Végig kell csinálni a tárgyalást az IMF-fel - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet szerint Szócska Miklós nem tudott arról, hogy megnyitnák a kapukat az egészségügyben a magánbiztosítók előtt. A Népszabadság a Fidesz hétfői frakcióüléséről számol be.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár nem tudott arról a törvénymódosításról, amellyel a kormánykoalíció kinyitja a kapukat az egészségügyben a magánbiztosítók előtt. A lap szerint nemcsak az ágazatot irányító államtitkár nem tudott a tervekről, de más vezető kormánypárti politikusok sem hallottak korábban a Szijjártó Péter nevével fémjelzett javaslatról.

A Népszabadság információi szerint a Fidesz hétfői frakcióülésén Orbán Viktor azt mondta: annak ellenére, hogy az EU-IMF delegáció a tervezettnél korábban utazott el Budapestről, a tárgyalást végig kell csinálni. A lap úgy tudja: a miniszterelnök határozottan azt az álláspontot képviselte, hogy az arányos adózásnak alkotmányos rendelkezésnek kell lennie.

Az Index cikke szerint bukásra áll Magyarország az államadósság ellen vívott harcban. Az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint, bár a központi költségvetés nettó adóssága csökkent, a bankoknak kölcsönadott pénzzel együtt az adósság soha nem látott szintre, 21 426 milliárdra nőtt.

A Napi Gazdaságban arról olvashatnak, hogy nem kezdődik meg jövőre sem a Puskás Ferenc stadion, sem a Fradi-pálya rekonstrukciója, ugyanis a költségvetési törvény zárószavazása előtt még 52 milliárd forintos értékben történtek zárolások.

A Portfolio.hu az afrikai kontinens kedvező tulajdonságairól és a világátlagot meghaladó gazdasági növekedéséről ír. Az internetes portál felteszi a kérdést: Afrika lehet a befektetők következő kedvence?

A Pénzcentrum.hu összeállításából kiderül, hogy a törvényi változások miatt háttérbe szorulhat az eddig népszerű egészségpénztár, egy jól elrejtett adómódosításban ugyanis a kormány megnyirbálta az igénybe vehető juttatások körét. Emiatt előtérbe kerülhetnek az önkéntes nyugdíjpénztári befizetések, de a nyugdíj-előtakarékossági számla is egyre vonzóbb alternatíva.