eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kezdődik az egyeztetés az EU-paktumról

Kedden megkezdődik az egyeztetés a fiskális paktum-tervezetről - mondta az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága hétfői ülésén Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár.

Orbán Viktor miniszterelnök december 9-én, az uniós csúcs előestéjén két dologra mondott nemet: arra, hogy ott helyben bármit is aláírjon, és arra, hogy az egyeztetés ezután szűkebb körben folytatódjon - tájékoztatta a Parlament szakbizottságát Győri Enikő államtitkár.

Közölte: kedden kezdődik az első hivatalos egyeztetés a csúcson felmerült, és azóta már jogi formában is megfogalmazott fiskális paktumról.

Győri Enikő is megerősítette Martonyi János külügyminiszternek a Magyar Külügyi Intézetben elmondott szavait, miszerint a nem eurózóna-tagokra nem lennének kötelező érvényűek az előírások akkor sem, ha aláírják a kormányközi szerződést.

Az államtitkár arról is beszélt a bizottsági tagoknak, hogy Orbán Viktor komoly harcot vívott azért, hogy a szerb csatlakozási tárgyalások mihamarabb elkezdődhessenek.

Az Európai ügyek bizottságának tagjai az ülésen hangsúlyozták: az uniós delegációval zajló egyeztetésekről folyamatos tájékoztatást szeretnének kapni, akár a parlamenti szünet alatt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×