Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tömve lesznek a szállodák az ünnepek alatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az év végi ünnepi időszakban drágább, de nem a nyári szezonra jellemző belföldi szállodai árakra számítsanak a turisták - tudta meg az InfoRádió a Magyar Szállodaszövetség főtitkárától. Kovács István azt is elmondta, hogy az élénk forgalom miatt a foglalást nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni.

A vidéki szállodákban a magyarok, a budapestiekben pedig főleg a külföldiek töltik az ünnepeket - közölte az InfoRádióval a Magyar Szállodaszövetség főtitkára.

Kovács István elmondta: Budapest karácsonykor kiürül, de a gyógy- és wellness-szállókban ilyenkor jelentős a forgalom, sőt, sokan már úgy utaznak el, hogy a szentestét is ott töltsék. Szilveszterkor a fővárosban is közel teltházzal működnek a hotelek.

Sokan előre lefoglalják az ünnepekre a szállodákat, de vannak olyanok is, akik az utolsó percig kivárnak, hogy jobb ajánlatot kapjanak, bár nem mindig járnak sikerrel. Karácsonykor olcsóbban lehet foglalni, míg szilveszterkor magasabb az ár, de a főszezonban megszokottól így is elmarad - fejtette ki a főtitkár.

Kovács István arról is beszélt, hogy éves szinten a szállodai átlagárak nem változtak tavalyhoz képest. Európai összehasonlításban a legalacsonyabbak között vannak a magyarországi árak, így nem indokolt, hogy még lejjebb menjenek - tette hozzá.

Hanganyag: Sánta András