Országos óvodaépítési program indul - lapszemle

Infostart
2011. december 19. 07:20
Országos óvodaépítési program indul - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek. Kevesebben folyamodnak áruhitelhez karácsony előtt - írja a Népszabadság.

Országos óvodaépítési program indul annak érdekében, hogy az új köznevelési törvény előírásainak eleget téve 2014-re valóban minden hároméves gyerek óvodába járhasson - erről Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Kevesebben folyamodnak áruhitelhez a karácsony előtti időszakban, mint korábban - írja a Népszabadság. A lap szerint a forgalmai adatok alapján a karácsony hozza a tavalyi szintet.

Az Index szerint a Kindle Fire nem a legjobb táblagép a piacon. Nyers teljesítményben, szolgáltatásokban elmarad a vetélytársaktól, az iPad 2 mellett pedig úgy néz ki, mint egy dizájn-sportautó mellé leparkolt kisbusz - fogalmaz a portál szerzője.

Nyugati szomszédunknál is komoly probléma az erős svájci frank, hiszen az osztrák háztartások devizahitel-állománya közel kétszerese a magyarnak - közli a Bloomberg alapján a Portfolio.hu. Csak súlyosbítja nehézségeiket, hogy sokkal magasabb náluk a befektetéssel kombinált hitelek aránya, a befektetések ugyanis hozamukkal együtt sem képesek fedezni a frankerősödés miatt megemelkedett tőketartozást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást