Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Semjén: a KDNP teljes támogatásáról biztosítja Szászfalvi Lászlót

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) teljes támogatásáról biztosítja Szászfalvi Lászlót, az egyházügyi államtitkár és hivatala rendkívüli szakmai, minőségi munkát végzett az egyházügyi törvényjavaslat előkészítése során - mondta Semjén Zsolt pártelnök,

A KDNP elnöke arra reagált, hogy Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP az egyházügyi törvény kapcsán megmutatkozott alkalmatlansága miatt Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházakért felelős államtitkárának azonnali felmentését követeli.

Semjén Zsolt hozzátette: Nyakó István a szokásos szereptévesztésben van, amikor államtitkárok felmentéséről, vagy kinevezéséről osztogat tanácsokat, hiszen a választópolgárok egy dolgot világosan kinyilvánítottak, az MSZP-re ezt a jogot biztosan nem bíznák.

A kereszténydemokrata politikus feltette a kérdést, honnan tudja Nyakó István, hogy az Alkotmánybíróság milyen döntést fog hozni. Attól, hogy néhány évig az egyházügyi bizottságban forgolódott még nincs "prófétai karizmája" - fogalmazott a KDNP elnöke.

Az pedig különösen bizarr, hogy az a szocialista párt tetszeleg a vallásszabadság védelmezőjének szerepében, aki sok évtizeden keresztül az ateista marxizmus diktatúráját kényszerítette az országra, aminek egyik legfőbb ideológiai fundamentuma a vallásnak az elpusztítása és üldözése volt - jegyezte meg Semjén Zsolt.

Lázár János pénteken jelentette be: hatályon kívül helyezik a júliusban elfogadott új egyházügyi törvényt "jogtechnikai megfontolások" miatt. A politikus azt mondta, hétfőn "megtalálják" a jogtechnikai megoldást a hatályon kívül helyezésre, kijavítják a formai hibákat, ám a jogszabály "tartalmi struktúráján" nem fognak változtatni. A hatályon kívül helyezést Lázár János azzal indokolta, hogy a törvény nyári elfogadásának módja, menetrendje nem felelt meg "minden közjogi kritériumnak".