eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megszüntették Élő Gábor munkaviszonyát, leváltották Papp Dánielt

A Lomnici-ügy miatt leváltotta az MTI Hírcentrumának igazgatóját a MTI vezérigazgatója, míg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója felmentette az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztőségének vezetőjét. Ezt közös közleményben tudatta Belénessy Csaba, az MTI és Böröcz István, az MTVA vezetője csütörtökön.

"A közmédia 2011. december 3-ai híradóinak egyik tudósításában elkövetett, Lomnici Zoltán személyiségi jogait sértő súlyos szakmai hiba miatt a mai napon Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. (MTI Zrt.) vezérigazgatója - a szakmai együttműködéshez szükséges bizalom elvesztése okán - azonnali hatállyal megszüntette Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát" - áll a dokumentumban.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a közmédiának fokozott szerepe van a hiteles tájékoztatásban.

"A jelentős horderejű szakmai vétségért a területet irányító legfelsőbb vezető felelősséget visel, ezért indokolt a legszigorúbb munkáltatói intézkedés, az érintett vezető munkaviszonyának azonnali megszüntetése" - olvasható a közleményben. Az MTI Hírcentrum vezetését Galambos István, az MTI Zrt. vezérigazgató-helyettese vette át ideiglenesen.

A dokumentum szerint Böröcz István felmentette Papp Dánielt az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztősége főszerkesztői megbízatása alól, feladatait ideiglenesen Csonka Szabolcs látja el.

"A december 3-i híradókban elkövetett szakmai hiba okainak vizsgálatai lezajlottak, ennek eredményeképpen az MTI Hírcentrum főszerkesztő-helyettese és az MTVA három munkatársa már korábban vezérigazgatói figyelmeztetést kapott. Belénessy Csaba és dr. Böröcz István vezérigazgatók, közösen értékelve a lezajlott vizsgálatok eredményeit és a Közszolgálati Közalapítvány december 14-i kuratóriumi ülésén elhangzott észrevételeket, megállapították az MTI Hírcentrum illetve az MTVA főszerkesztősége irányítóinak vezetői felelősségét" - áll a dokumentumban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×