Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megszüntették Élő Gábor munkaviszonyát, leváltották Papp Dánielt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Lomnici-ügy miatt leváltotta az MTI Hírcentrumának igazgatóját a MTI vezérigazgatója, míg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója felmentette az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztőségének vezetőjét. Ezt közös közleményben tudatta Belénessy Csaba, az MTI és Böröcz István, az MTVA vezetője csütörtökön.

"A közmédia 2011. december 3-ai híradóinak egyik tudósításában elkövetett, Lomnici Zoltán személyiségi jogait sértő súlyos szakmai hiba miatt a mai napon Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. (MTI Zrt.) vezérigazgatója - a szakmai együttműködéshez szükséges bizalom elvesztése okán - azonnali hatállyal megszüntette Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát" - áll a dokumentumban.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a közmédiának fokozott szerepe van a hiteles tájékoztatásban.

"A jelentős horderejű szakmai vétségért a területet irányító legfelsőbb vezető felelősséget visel, ezért indokolt a legszigorúbb munkáltatói intézkedés, az érintett vezető munkaviszonyának azonnali megszüntetése" - olvasható a közleményben. Az MTI Hírcentrum vezetését Galambos István, az MTI Zrt. vezérigazgató-helyettese vette át ideiglenesen.

A dokumentum szerint Böröcz István felmentette Papp Dánielt az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztősége főszerkesztői megbízatása alól, feladatait ideiglenesen Csonka Szabolcs látja el.

"A december 3-i híradókban elkövetett szakmai hiba okainak vizsgálatai lezajlottak, ennek eredményeképpen az MTI Hírcentrum főszerkesztő-helyettese és az MTVA három munkatársa már korábban vezérigazgatói figyelmeztetést kapott. Belénessy Csaba és dr. Böröcz István vezérigazgatók, közösen értékelve a lezajlott vizsgálatok eredményeit és a Közszolgálati Közalapítvány december 14-i kuratóriumi ülésén elhangzott észrevételeket, megállapították az MTI Hírcentrum illetve az MTVA főszerkesztősége irányítóinak vezetői felelősségét" - áll a dokumentumban.