Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nézőpont: a szavazók 58 százaléka kétharmados többséget adna a kormánynak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ha most vasárnap lennének a választások, az aktív szavazók 58 százaléka továbbra is kétharmados parlamenti többséget biztosítana a kormánynak, és 54 százalékuk szerint Orbán Viktor alkalmas állami vezetőnek - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

Mint a Heti Válasz megbízásából végzett kutatásban megállapították, a Jobbik és az MSZP július óta küzdenek a legnagyobb ellenzéki párt pozíciójáért: jelenleg az aktív szavazók 17 százaléka tekinthető potenciális Jobbik-szavazónak, az MSZP-t 13 százalék, az LMP-t 7 százalék, a Demokratikus Koalíciót pedig 3 százalék támogatja.

"A nemzetközi gazdasági válsággal együtt jelentkező forintgyengülés mögött spekulációs támadás áll" a válaszadók 72 százaléka szerint, míg 28 százalékuk ezzel nem ért egyet - írták. Kiemelték: a válaszadók 75 százaléka úgy látja, a jövőben is várható hasonló támadás a magyar fizetőeszköz ellen.

A tárgyalás a Nemzetközi Valutaalappal a válaszadók 77 százaléka szerint inkább jó az ország szempontjából, végkimenetelében pedig 82 százalékuk egy biztonsági tartalékról szóló megállapodást tartana kedvezőnek, míg 11 százalékuk szerint a hitelfelvétel lenne a jó megoldás - fejtették ki.

Az intézet 2011. december 3-8. között kérdezett meg telefonon 1000 embert, a kutatás eredményének hibahatára 3,2 százalék.