eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nézőpont: a szavazók 58 százaléka kétharmados többséget adna a kormánynak

Ha most vasárnap lennének a választások, az aktív szavazók 58 százaléka továbbra is kétharmados parlamenti többséget biztosítana a kormánynak, és 54 százalékuk szerint Orbán Viktor alkalmas állami vezetőnek - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

Mint a Heti Válasz megbízásából végzett kutatásban megállapították, a Jobbik és az MSZP július óta küzdenek a legnagyobb ellenzéki párt pozíciójáért: jelenleg az aktív szavazók 17 százaléka tekinthető potenciális Jobbik-szavazónak, az MSZP-t 13 százalék, az LMP-t 7 százalék, a Demokratikus Koalíciót pedig 3 százalék támogatja.

"A nemzetközi gazdasági válsággal együtt jelentkező forintgyengülés mögött spekulációs támadás áll" a válaszadók 72 százaléka szerint, míg 28 százalékuk ezzel nem ért egyet - írták. Kiemelték: a válaszadók 75 százaléka úgy látja, a jövőben is várható hasonló támadás a magyar fizetőeszköz ellen.

A tárgyalás a Nemzetközi Valutaalappal a válaszadók 77 százaléka szerint inkább jó az ország szempontjából, végkimenetelében pedig 82 százalékuk egy biztonsági tartalékról szóló megállapodást tartana kedvezőnek, míg 11 százalékuk szerint a hitelfelvétel lenne a jó megoldás - fejtették ki.

Az intézet 2011. december 3-8. között kérdezett meg telefonon 1000 embert, a kutatás eredményének hibahatára 3,2 százalék.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×