eur:
393.74
usd:
368.47
bux:
66090.6
2024. április 24. szerda György

Nem hajlandóak önként túlmunkát vállalni az orvosok

Újfajta nyilatkozatokat gyűjt a Magyar Orvosok Szövetsége a béremelés elérésére a felmondó leveles akció után. A szervezet elnöke az InfoRádióban azt mondta: olyan dokumentum aláírását várják tagjaiktól, amelyben kijelentik, hogy januártól nem hajlandóak önként túlmunkát vállalni.

Bélteczki János szerint már mintegy ezren nyilatkoztak ebben az ügyben. Hangsúlyozta: ezek a dokumentumok akkor lesznek fontosak, ha nem jön létre megegyezés a béremelésről, és január 1-jén aktiválódik csaknem 3 ezer orvos ügyvédi letétbe helyezett felmondása.

Emlékeztetett arra, hogy az elfogadott egészségügyi törvény értelmében egyhuzamban legfeljebb 12 órás munkára oszthatók be az egészségügyi dolgozók, ennél hosszabb időre csak akkor, ha azt önként vállalják. Hozzátette: nem cél az ellátórendszer megbénítása, de - mint mondta - úgy tűnik, nem maradt más eszköz a bérrendezés elérésére.

Bélteczki János szólt arról is, hogy a sürgősségi ellátást akkor is biztosítják, ha nincs megállapodás, az előre tervezhető beavatkozások azonban sok helyen szünetelnek majd.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×