Csiba: Funkciót kell váltania néhány kórháznak

Infostart
2011. december 14. 09:36
Jövőre 42 kórház kerül állami tulajdonba, később pedig a többi is - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke. Csiba Gábor szerint az átszervezés eszköz arra, hogy hatékonyabb legyen az ellátás.

Májusig derül ki, hogy a kórházak feladata és ellátási területe hogyan változik - mondta Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke az Arénában.

Valamennyi intézmény kapacitásait áttekintik, és kialakítják a stratégiát, hogy az adott kórház milyen szakmában, milyen területi ellátási kötelezettséggel milyen feladatot fog elvégezni, és ezért mennyi pénzt kap - fejtette ki.

Jövőre 42 kórház kerül állami tulajdonba, később pedig a többi is. Csiba Gábor szerint az átszervezés egy eszköz arra, hogy hatékonyabb ellátás legyen.

A szervezet elnöke kiemelte: a régóta szükséges szerkezeti változásokat egy tulajdonos meg tudja lépni. Megvan a szempontrendszer, hogyan kell átrendezni az ellátást, de a feladatokat át kell nézni, mert a komoly technológiát igénylő betegségek ellátását központba kell rendezni, míg a kevésbé súlyos betegek ellátását pedig lakosságközelivé kell tenni - hangsúlyozta.

Csiba Gábor szerint az ésszerűsítés miatt funkciót kell majd váltania néhány kórháznak.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást