eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ki lesz Fellegi Tamás utóda? - lapszemle

Egymilliós bírság szexuális zaklatásért - írja a keddi Népszabadság, a Magyar Nemzetben pedig a Hunvald-perről lehet olvasni.

Egymillió forintos bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság egy cégre, mert annak egyik munkatársát szexuálisan zaklatta egy kollégája, a vállalat pedig nem biztosított hatékony védelmet a panaszosnak - írja a Népszabadság. A nő márciusban fordult a hatósághoz azzal, hogy egy férfi kollégája rendszeresen kétértelmű megjegyzéseket tesz ruhájára, alakjára, szexuális életére. A cégen belül etikai bizottsági vizsgálat indult, annak eredményével azonban nem volt elégedett, ezt követően fordult az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, amely megállapította, hogy a beadvány jogos volt.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy csaknem másfél milliárd forintra rúg a Hunvald-perben szereplő, az MSZP-SZDSZ-es többség idején eladott erzsébetvárosi ingatlanok ára és az önkormányzat által ősszel megrendelt értékbecslés eredményének különbsége. A VII. kerület jelenlegi vezetése azért rendelte meg az új értékbecslést a vád szerinti 17-ből 9 eladott ingatlan esetében, mert a Fővárosi Bíróság a büntetőügyben szakértői bizonyítást rendelt el. A kerület mint a bűnszervezetben elkövetett csalás, vesztegetés és más bűncselekmények sértettje, polgári jogi igényt nyújtott be az ügyészség szerint 600 millió forintos kára megtérítésére.

Az Index arról közöl cikket, hogy csak négy nappal lemondása után, hétfőn derült ki, hogy Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterként folytatja pályafutását a kormányban. Az utód kijelöléséről Orbán Viktor kormányfő eddig nem nyilatkozott. Az Index információi szerint három-négy jelöltet emlegetnek Fellegi Tamás megüresedő miniszteri posztjával kapcsolatban a Fidesz képviselőcsoportjában. A fideszes képviselők körében Molnár Ágnest, a fejlesztési tárca fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárát tartják a legesélyesebbnek a miniszteri posztra.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy személyijövedelem-adóban van realitása az adóemelésnek. A hétvégén napvilágot látott elképzelések szerint Magyarországnak 100-200 milliárd forintot kell találnia, hogy fedezhető legyen a gyengébb árfolyam és az alacsonyabb GDP-növekedés okozta kiesés. Az szja általános emelése politikailag vállalhatatlan lenne, ám egyéb trükkök még bevethetők. Ilyen lehet akár egy extra különadó bevezetése - volt már ilyen - vagy akár az adóalap megemelése.

Az egyelőre veszteséges Opel 2016-tól évente 1 milliárd euró nyereséget szeretne elérni, egyebek mellett több tucat új modell bevezetése és az amerikai anyavállalattal folytatott együttműködés javítása révén - írja a Portfolio.hu. A General Motors európai leányvállalata a január-szeptemberi időszakot 580 millió euró mínusszal zárta. A szentgotthárdi gyárát 500 millió eurós beruházással fejlesztő cég 2014-ig 30 új modellt tervez bevezetni, és jobban ki akarja használni a GM-Opel összefonódásban rejlő lehetőségeket, a többi között a fékberendezések és az ülések gyártásában.

A Pénzcentrumon arról olvashatnak, hogy tavaly decemberben több mint 100 ezerrel emelkedett a magyarországi mobil előfizetők száma, így várhatóan az idei karácsony egyik slágerterméke is a mobiltelefon lesz. A telefonvásárlás előtt állóknak azt javasolják, hogy minden esetben érdeklődjenek arról, mennyibe kerül jövőre a havi-és percdíjuk. A legtöbb okostelefonra már elérhetőek olyan programok, amelyek segítségével szinte ingyen telefonálhatnak azokkal az ismerőseinkkel, akiknek szinten fel van telepítve hasonló alkalmazás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×