eur:
394.37
usd:
371.63
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Megóvhatják Éger újraválasztását - lapszemle

Többen vitatják a Magyar Orvosi Kamarát vezető Éger István újraválasztásának jogszerűségét - írja a Népszabadság.

Már nemcsak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vár magyarázatot a kamara szombati tisztújító küldöttgyűlésével kapcsolatos etikai és jogi aggályokra, hanem a küldöttek egy része is óvásra készül.

Legnagyobb folyónk hónapok óta tartó alacsony vízállása hatalmas veszteséget okozott a magyar folyami hajózásnak, a Duna menti vállalkozásoknak, valamint a gabonatermesztőknek - közli a Magyar Nemzet. Szakemberek az évtizedek óta halogatott folyamszabályozást sürgetik, ami megoldaná a hajózási cégek, az agrárium és az olcsó vízi szállításra építő ipari vállalkozások problémáit, sőt még az ivóvízbázist is megóvná.

Az Index szerint harmadik napja nincs fűtés és meleg víz Miskolcon a Katowice utca egyik épületének három lépcsőházában. A gázt szolgáltató Tigáz Zrt. tűz miatt zárta el a gázcsapot, így negyven család maradt szolgáltatás nélkül, miközben a hőmérséklet vasárnap sem emelkedett öt fok fölé.

Megkapták a munkaadók a bérkompenzáció igénybevételéhez kapcsolódó rendelettervezetet, így a többi között ez lesz a téma a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács hétfői egyeztetésén - írja a Napi Gazdaság. Zs. Szőke Zoltán, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetségének elnöke úgy vélte, hogy az érintettek szerint túl bonyolult a jogszabály, egyszerűbb szöveget szeretnének, valamint részletes, példákat is tartalmazó útmutatót, hogy kizárható legyen az eltérő jogértelmezés miatti szankcionálás lehetősége.

Egyre fenyegetőbb veszélyt jelent - az euróövezethez hasonlóan - a svájci gazdaság számára is a recesszió bekövetkezése - közli a Portfolio.hu. Ezúttal a gazdasági ügyekért felelős államtitkárság vezető közgazdásza beszélt arról egy lapinterjúban, hogy a svájci gazdaság akár már a télen is recesszióba süllyedhet.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×