Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MSZP jelentést vár a kormánytól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jelentést vár a kormánytól az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja. A frakció tudni akarja, hogy a kabinet hogyan oldaná meg az uniós válságot.

Határozati javaslatot terjesztett be az Országgyűlésnek a Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselőcsoportja - közölte Mesterházy Attila. Az uniós csúcsértekezlet nyomán született dokumentum elfogadása esetén a törvényhozás kinyilvánítaná Magyarország elkötelezettségét az Európai Unió mellett és felszólítaná a kormányt, hogy december 23-ig nyújtsa be a parlamentnek a válság megoldására született javaslatait. Az elnök-frakcióvezető kérdésre válaszolva elmondta: az MSZP olyan új költségvetést vár, amely a munkahelyteremtést és a gazdasági növekedést szolgálja, a megszorításokat pedig nem a nehezen élők vállára terheli.

Más témát érintve Mesterházy Attila bejelentette, hogy a szocialista frakció nem szavazza meg a Legfelsőbb Bíróságot felváltó Kúria elnökét, és a bíróságok közigazgatási irányítását új szervezetként végző Országos Bírói Hivatal vezetőjét sem.

Hozzátette: az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja megerősítő népszavazást kezdeményez az új Munka Törvénykönyvéről. Mesterházy Attila az erről szóló levelet elküldi Lázár János fideszes frakcióvezetőnek is. Ha annyira hisznek abban, hogy ez a Munka Törvénykönyve az emberek érdekét szolgálja, akkor biztosan nem zárkózik el a referendumtól - fogalmazott a frakcióvezető.

Ezzel egyidőben a pártelnök levélben kéri Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy az vétózza meg a Munka Törvénykönyvének módosításait. A remény hal meg utoljára - kommentálta saját bejelentését az ellenzéki politikus.