eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Navracsics az Európai Unióhoz fordul Szlovákia miatt

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint a szlovák állampolgársági törvény ellentétes az Európai Unió alapjogi chartájának elveivel. A Magyar Nemzet azt írta: Navracsics Tibor levelet írt a jogérvényesülésért és alapvető jogokért felelős uniós biztosnak.

 A miniszterelnök-helyettes ebben arra kéri Viviane Redinget, hogy védelmezze az igazságosságot és az alapvető európai jogokat. A politikus emlékeztet: a szlovák állampolgársági törvény szerint a szlovák hatóságok elveszik a szlovák állampolgárságát annak, aki felveszi egy másik ország állampolgárságát.

Navracsics Tibor hangsúlyozza: Szlovákia bünteti azokat az embereket, akik egész életüket szülőföldjükön töltötték, most pedig el kell hagyniuk azt, mert felvették a magyar állampolgárságot, és identitásuk szabad megválasztásához való jogukat próbálják gyakorolni.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×