Navracsics: A vitát nem lehet megspórolni

Infostart
2011. december 9. 20:43
Mindegy, hogy politikai vitanap vagy a rendes plenáris ülés keretében tárgyalja meg a magyar országgyűlés az uniós csúcson hozott döntést, a lényeg az érvek ütköztetése - mondta az InfoRádiónak Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A közigazgatási és igazságügy-miniszter azt is hozzátette: nem látja akadályát annak, hogy Fellegi Tamás kormánybiztosként irányítsa az IMF-tárgyalásokat.

Orbán Viktor az új uniós kormányközi szerződés támogatását a parlament hozzájárulásához kötötte, hiszen a nemzeti szuverenitás fontos és érzékeny területeiről van szó - mondta az InfoRádiónak Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A közigazgatási és igazságügy-miniszter szerint az már másodlagos, hogy politikai vitanap keretében vagy plenáris ülésen tárgyalja a magyar országgyűlés a kérdést, az a fontos, hogy ütköztessék az érveket.

Az eurózóna válságának megoldása minden tagállamnak eminens érdeke és minden tagállamtól erőfeszítést kíván, de ütköztetni kell az érveket, a vitát nem lehet megspórolni - emelte ki a tárcavezető. Navracsics Tibor hozzátette: reméli, hogy az EU iránt elkötelezett érvek fognak győzedelmeskedni

A miniszterelnök-helyettes úgy tudja, a hétvégén dől el, hogy a kormányfő elfogadja-e Fellegi Tamás miniszteri lemondását. Annak ugyanakkor nem látja akadályát, hogy Fellegi Tamás kormánybiztosként irányítsa az IMF-tárgyalásokat.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást