Giró-Szász: Fellegi Tamás a kormány egyik legsikeresebb minisztere

Infostart
2011. december 9. 09:00
Fellegi Tamás a kormány egyik legsikeresebb minisztere - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András. A kormányszóvivő beszélt arról is, hogy a chipsadóból befolyó pénzekből a kabinet háromhavi pótlék összességét jelentő juttatást visz be egy összegben az egészségügybe, a jövőben pedig 100 százalékkal emeli a kormány az egészségügyi pótlékok mértékét.

Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta a magyar gazdaságnak nem finanszírozási problémája van, a kormány csupán védőhálóként tekint az IMF megállapodásra. "A számokból látszik, hogy soha nem voltak ekkora tartalékai a magyar államnak, mint amilyenek az elmúlt időszakban létrejöttek" - fogalmazott.

Giró-Szász András hozzátette: az államadósság 2010 év végéhez képest 655 milliárd forinttal lett kevesebb az árfolyam elmozdulás ellenére is.

Az egészségügy helyzetével kapcsolatban Giró-Szász András azt mondta: ez az ágazat sem független a magyar gazdaságtól, a társadalomtól és az európai válságtól.

"A kormány számtalan olyan intézkedést hozott, amelyek révén bővíteni tudta a forrásokat, másrészt számtalan olyan lépés tervez, amelyek a kórházi ellátórendszer újraszabályozása révén megtakarítást eredményeznek, miközben nem csökken a szolgáltatás." Ennek a kettőnek az eredményeke jelenik meg a rendszerben bérekre és egyéb járandóságokban.

A chipsadóból befolyó pénzekből a kormány egy, egyben kifizetendő, háromhavi pótlék összességét jelentő juttatást visz be az egészségügybe. A jövőben pedig 100 százalékkal emeli az egészségügyi pótlékok mértékét - mondta Giró-Szász András.

A kormányszóvivő beszélt a rokkant nyugdíjrendszerről is. Giró-Szász András úgy fogalmazott: a harmadik csoportba sorolt rokkant nyugdíjasokat nem vizsgálja felül a kormány.

A távozási szándékát a miniszteri bársonyszékből bejelentő Fellegi Tamással kapcsolatban a kormányszóvivő úgy fogalmazott: Fellegi Tamás a kormány egyik legsikeresebb minisztere. Giró-Szász András ugyanakkor hangsúlyozta: az IMF tárgyalásokat vezető Fellegi Tamás távozása a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium éléről még nem kész tény.

Az Aréna műsorát meghallgathatja itt!

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Giró-Szász András az egészségügyrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Giró-Szász András Fellegi Tamásról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást