eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Indokolt a gazdagok megadóztatása - lapszemle

Indokolt a gazdagok megadóztatása - idézi a Népszabadság az OECD tanulmányát. A Magyar Nemzet Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével közöl interjút.

A gazdagok és a szegények közötti szakadék az utóbbi három évtizedben most vált a legnagyobbá, ezért indokolt a gazdagok megadóztatása - idézi a Népszabadság a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tanulmányát. A szervezethez tartozó 34 országban a leggazdagabbak 10 százalékának a jövedelme kilencszer szárnyalja túl a legszegényebbek 10 százalékáét. A legkirívóbb a szociális szakadék az OECD két latin-amerikai tagja, Chile és Mexikó esetében, ahol az említett különbség huszonötszörös. A lapnak nyilatkozó Vámosi-Nagy Szabolcs szerint Magyarországon a leggazdagabbak és a legszegényebbek közötti jövedelem különbség hétszeres, hasonló a hatszoros különbséget mutató német, dán, svéd adathoz.

A roma ügy nem roma ügy, hanem össztársadalmi és nemzeti sorskérdés - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a Magyar Nemzetben megjelent interjúban. Alapelv, hogy a cigány embernek semmivel sem szabad többet kapnia, mint a nem cigány embernek - magyarázta Farkas Flórián. Hozzátette azt is, hogy "aki nem akar magáért tenni, azon mi sem tudunk segíteni". A roma politikus szerint három alappillére van a formálódó magyarországi roma politikának:a törvényesség, a szakmaiság és az erkölcsiség.

Az Index arról számol be, hogy az Egyesült Államok magyarországi nagykövete szerint a magyar kormánynak felül kellene vizsgálnia reformintézkedéseit, amelyek a demokratikus intézményrendszert, köztük a parlamentet, a bíróságokat és a médiát érintik..

A Szép (Széchenyi pihenő) kártyát 350 millió forintos kampánnyal kívánja népszerűsíteni a gazdasági tárca - írja Napi Gazdaság.

Extrém mértékű kockázatkerülés jellemzi Európát, így a jövőre vonatkozó kilátásokat elsősorban az határozza meg, hogy ez folytatódik-e, vagy sem - a Portfolio.hu szerint ez olvasható a Nomura 2012. évi európai stratégiájában.

Visszavonhatatlanul közeledik a karácsony, a felmérések szerint a legtöbben ezekben a hetekben (pontosabban az elkövetkező hétvégéken) vásárolják meg az ajándékokat. A Pénzcentrum.hu most 10 tippet mutat, amelyek segítségével ön is kordában tarthatja az év végi kiadásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×