Atkári: A BKV-csőd csak a kezdet - lapszemle

Infostart
2011. december 7. 07:01
A Népszabadságnak a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója nyilatkozott, a Magyar Nemzet a fagyasztott húsok felhasználhatósági idejéről ír.
Népszabadság: Atkári János szerint a BKV-csőd csak a kezdet

Ha nagyon rövid időn belül nem oldódik meg a BKV válsága, akkor csődbe megy a cég, ami magával rántja a 4-es metrót, az pedig Budapestet és ez még csak a lánc eleje - mondta a lapnak a főpolgármester pénzügyi főtanácsadója.

Magyar Nemzet: A szaktárca a fagyasztott húsok felhasználását korlátozná, de jéghegybe ütközött

A Versenyképességi Tanács elé viszi a fagyasztott húsok felhasználhatósági idejének korlátozását Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - írja a lap. A Vidékfejlesztési Minisztérium nyáron kezdeményezte, hogy három hónapos határidőt szab meg bizonyos fagyasztott hústermékeknél. A tárca azonban az év elején történt dioxinos sertésbotrány idején is erőteljes ellenállásba ütközött az importőrök részéről.

Index: Kiretusálták Lomnicit a Híradóban

A többek közt a bűnözők személyiségi jogainak megvédésére használt úgynevezett kimaszkolásos technikát alkalmazva kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét a Duna TV és az MTV szombati híradójában. Az eredeti, adásba került felvételt ráadásul azután meghamisítva tették fel az MTV videótárába.

Portfolio.hu: 900 milliárd eurós európai mentőalap formálódik

A lap a Financial Timesra hivatkozva azt írja, magas rangú európai tisztségviselőktől származó információk alapján az Európai Unió vezetői több mint duplájára növelnék az európai pénzügyi mentőalap tűzerejét, lehetővé téve, hogy segítségével a korábbinál nagyobb országokat is megmenthessenek. Az eddigi, mintegy 440 milliárd eurós alappal párhuzamosan "futtatnák" a közel 500 milliárd eurós új alapot, ezen felül a tervekben az is szerepel, hogy az IMF az eddigieknél szélesebb körű támogatást nyújtana.

Pénzcentrum.hu: Válságban az euró: most akkor beváltsuk vagy ne?

A gazdasági folyamatok láttán sokakban merülhet fel a kérdés, vajon érdemes-e euróban tartani a pénzét. Bár az euróbetét vonzereje a kamatláb miatt egyre csökken, ennek ellenére bizonyos esetekben a deviza továbbra is sokat ér, főként, ha megfelelően kezelik. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu összegyűjtötte a magyarországi pénzintézetek euróbetét konstrukcióit.

Napi Gazdaság: Felforgatná a piacot a dohánymonopólium

Egyes gyártók talán jobb helyzetbe kerülhetnek, ha állami kézbe kerül a dohánykereskedelem, amint azt egy fideszes tervezet szorgalmazta, de a kisebb kereskedelmi egységekre végzetes csapást mérhet az intézkedés. Az elképzelés nyomán a mai 40 ezer helyett kevesebb mint hatezer helyen lehetne dohánytermékhez jutni, ami feltehetően ismét beindítaná az elmúlt években sikeresen visszaszorított feketekereskedelmet is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást