eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A felsőoktatási és a választási törvény van napirenden a parlamentben

Az Országgyűlés mai ülésén folytatódik a kormány felsőoktatási és választási törvényjavaslatának tárgyalása, majd elkezdődhet az alapkezelőkről szóló indítvány általános vitája is. A képviselők az e heti ötnapos ülésen valamennyi előterjesztést előre meghatározott időkeretben vitathatnak meg, így a keddi napirenden szereplő öt előterjesztéshez is egyenként összesen 4 óra 20 percben szólhatnak.

A Ház összesen több mint háromszáz módosító javaslatot értékelhet a felsőoktatásról szóló részletes vitában. Ezekben fideszes képviselők egyebek mellett azt is kezdeményezik, hogy nyelvvizsga nélkül is be lehessen kerülni alapképzésre, és ne legyen szóbeli felvételi vizsga, a tervezetthez képest rövidüljön a tanárképzés ideje.

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló javaslat részletes vitája után az országgyűlési-képviselő választás kerül terítékre. Utóbbihoz Kövér László fideszes házelnök nyújtott be módosító javaslatot, amely alapján a határon túli magyaroknak is két szavazatuk lenne az eredetileg tervezett egy helyett.

Az ülés a hétfőn elfogadott napirend alapján a nemzetiségek jogairól szóló törvényjavaslat részletes vitájával, illetve a befektetési alapkezelőkről és a kollektív befektetési formákról szóló előterjesztés tárgyalásával ér véget.

Az Országgyűlés péntekig tartó ülése csütörtökön reggel folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×