eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ki lesz a Kúria elnöke? - lapszemle

A Népszabadság azt találgatja, ki lesz a Kúria elnöke, a Magyar Nemzet pedig arról ír, hogy a rektorok nem mernek hozzányúlni a zárolt vagyonhoz.

A Népszabadság szerint Darák Péter, a Legfelsőbb Bíróság bírája, az ELTE-ÁJK pénzügyi jogi tanszékének adjunktusa esélyes a Kúria élére. A lap úgy tudja, hogy a Fideszben, illetve a KDNP-ben Czine Ágnest, a Fővárosi Ítélőtábla büntető kollégiumának a vezetőjét is a "komoly nevek" közt említetik. Rajtuk kívül felvetődött még Kemenes Istvánnak, a Szegedi Ítélőtábla kollégiumvezetőjének, illetve Erőss Mónikának, a Fővárosi Bíróság csoportvezető bírájának a neve is.

Az Index információi szerint Talmácsi Gábor vezetésével, és állami garanciavállalással magyar motoroscsapat alakul, hogy a jövőben a világbajnokságon induljon. A hírt a motoros sajtósa szóban és írásban sem megcáfolni, sem megerősíteni nem volt hajlandó, türelmet kért, a jövővel kapcsolatban egyelőre nem tud nyilatkozni.

Felfüggesztette a magyar szarvasmarha bevitelét Törökország, írja a Magyar Nemzet. Ennek oka, hogy a török hatóság több olyan esettel találkozott, amikor egyetlen Magyarországon kiállított dokumentummal többször exportáltak szarvasmarhát Magyarországról Törökországba.

Szintén a Magyar Nemzet írja, hogy a rektorok nem mernek hozzányúlni a zárolt vagyonhoz, így a zárolás miatt több intézmény hónapok óta nem tud fizetni az óraadó oktatóknak és nem tud szerződést kötni a külsős vizsgáztató tanárokkal, miközben napokon belül megkezdődik a vizsgaidőszak.

A Napi Gazdaság azt írja, a BKV felügyelőbizottsága sem tartja jó ötletnek a cég kollektív szerződésének felmondást. Szerintük a várható megtakarítás nem áll arányban kollektív szerződés felmondása miatti konfliktusok negatív hatásával.

A Napi Gazdaságban arról is olvashatnak, hogy több mint ezermilliárd forint összegű magyar államkötvényt vásárolt meg az elmúlt hat hónapban a Franklin Templeton befektetési alap, s ezzel a deviza államadósság tíz százaléknál nagyobb részét tartja a kezében. Ez a szituáció akkor lehet veszélyes, ha a magyar kötvénypiacon is bevásárló alapokból a befektetők tőkét vonnak ki, s ezeknek emiatt csökkenteniük kell befektetésüket. Mivel a magyar piac likviditása nem tesz lehetővé hirtelen nagy volumenű eladásokat, így könnyen szétverhetik az ilyen kényszerű eladással.

A Portfolio.hu azt írja, egy múlt héten megjelent törvénymódosítás értelmében 2012-től a munkáltató által kötött betegségbiztosítások díja adó- és járulékmentessé válik. Mindez komoly változásokat jelent a magán-egészségügyi szolgáltatások igénybevételére szóló biztosítások piacán is, hiszen a vállalatok így a cafeteria-rendszeren belül vagy egyéb, béren kívüli juttatásként biztosíthatják munkavállalóik számára a magán-egészségügyi szolgáltatások igénybevételét.

Könnyen lehet, hogy hamarosan Amerikát is meghódítja az egyik legismertebb magyar étel, a lángos - írja a Pénzcentrum.hu. Egy ismert New York-i gasztronómiai blog lelkesen ajánlja olvasóinak a (kenyér)lángost, amit a metropoliszban már több helyen is lehet kapni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×