eur:
395.39
usd:
372.12
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Fokozott rendőri ellenőrzés az ünnepek alatt

Fokozott rendőri ellenőrzést tartanak az ünnepi bevásárlások idején a fővárosi üzletközpontokban, a karácsonyi vásárok területén - mondta Oláh László rendőr őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője szombaton Budapesten.

A szakember elmondta, hogy ebben az időszakban mintegy 20 százalékkal nő a bejelentett zseblopások, gépkocsifeltörések száma, elérheti a többszázas nagyságrendet is, de egyúttal az elfogásoké is hasonló arányban emelkedik. Az áldozatok jellemzően az ünnepi bevásárlásaikat végzők, vagy a várost járó külföldi turisták, akik kevésbé vigyáznak értékeikre.

A rendőrség célja, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá a karácsonyi ünnepek időszakában, ezért fokozottan ellenőrzik az ilyenkor "bűnügyileg fertőzöttebb" területeket. Minden bevásárlóközpontban, ahol legalább 10-15 üzlet működik, lesznek egyenruhás és civil kollégák is, a külföldieket pedig a szállodákban, infopontoknál szórólapokon is figyelmeztetik arra, hogy fokozottabban ügyeljenek értékeikre, illetve tájékoztatják arról, hogy mit tehetnek, hová fordulhatnak, ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak - mondta a rendőr őrnagy.

A külföldi sértettek között az utóbbi évek tapasztalatai szerint a legtöbben román állampolgárok, feltehetően azért, mert onnan jönnek a legtöbben Magyarországra, de nagyobb számban kapnak bejelentéseket német, osztrák vendégektől, illetve az angolszász országokból érkezőktől is.

Az ünnepek idején a rendőri feladatok bizonyos területeken akár a duplájára is növekedhetnek, amit szolgálat-átszervezéssel igyekeznek megoldani, így nem jelent többletköltséget a rendőrségnek - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe
BL élőben

Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×