Civilek tüntettek a fővárosban

InfoRádió / MTI
2011. december 3. 17:20
Újabb tüntetést szervezett szombaton a fővárosban az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport a kormány politikája ellen.

A tüntetés szervezői egyebek mellett követelik Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azonnali felmentését, egy hiteles pénzügyi és gazdasági szakemberekből álló állandó válságtanács felállítását, valamint azt, hogy folyamatos tájékoztassák a nyilvánosságot a Nemzetközi Valutalappal (IMF) folytatott tárgyalások részleteiről és eredményéről.

A Matekból egyes címmel tartott demonstrációt a Széchenyi rakpart Képviselői irodaház előtti részére szervezték; a néhány ezres tömeg teljes egészében megtöltötte ezt az útszakaszt.

Mint a tüntetésen elhangzott, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért követelései között szerepel, hogy a gazdasági válsághelyzet rendeződéséig az Országgyűlés ne fogadjon el semmilyen, a politikai-társadalmi berendezkedést lényegesen átalakító törvényt, mint például a választási eljárásról szóló törvényt, a köznevelési törvényt, a bíróságokról szóló törvényt, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központot létrehozó törvényt.

A tüntetéshez csatlakozott a Magyar Szolidaritás Mozgalom demonstrációjának több résztvevője, akik a Széchenyi téren a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma által szervezett Kockán az életed! elnevezésű szombati tüntetésről érkeztek.