Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Teljesen elkészült a Margit híd - vagy mégsem?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szerda délután óta a Margit híd minden eleme használható a lakosság számára, miután megnyitották az átkelő pesti hídfőjének északi oldalán a felső rakpartról az alsóra vezető lehajtót. A munkálatok azonban még nem értek véget, a hivatalos határidő emiatt 2012. június 15.

Szerda óta a Margit híd minden egyes eleme elkészült, a lakosság zavartalanul használhatja - mondta az Indexnek Somodi László, a Budapesti Közlekedési Központ fejlesztési igazgatója, miután megnyitották a Margit híd pesti hídfőjének északi oldalán a felső rakpartról az alsóra vezető lehajtót.

A lehajtót - a Margit híd teljes felújítása miatt - 2009 augusztusa óta nem használhatták az autósok, ezért a forgalmi sáv megnyitása most egyszerűsíti a hídfő környezetének közlekedését. A híd alatti kábeltolvaj-figyelő rendszer egy elektromos panelje hiányzik csak. A díszvilágítást is az átadásra kapcsolják be véglegesen.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója korábban az InfoRádiónak elmondta, hogy az átadás ellenére több, a felújítás eredeti munkaprogramjához nem szorosan kapcsolódó munkafázis átcsúszik a jövő évre. Hozzátette: jövőre fejezik be például a Jászai Mari téri park rendezését, az aluljárót lezárják, és gyalogosátkelőt építenek a helyére. A hivatalos határidő így a kapcsolódó beruházások miatt 2012. június 15-én lesz.

A költségekkel kapcsolatban Somodi László elmondta, hogy bizonyos pótmunkák, többletanyag-felhasználások elszámolása még hátra van, de alapvetően a nettó 21 milliárdos kereten belül maradnak. Emellett fennmaradt egy 740 millió forintos kötbérigény, ennek sorsa a bíróságon dől el.