Távozik Bencsik János

InfoRádió / MTI
2011. december 2. 18:28
Lemond Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyi államtitkára. A hírt maga Bencsik János erősítette meg egy Facebook-bejegyzésben péntek kora este.

Bencsik János azt írta: a hír részben igaz. "Miniszter Úr számára szóban jeleztem december 31.-i hatállyal történő távozási szándékomat. Az írásbeli lemondásom pedig Szent Borbála napján - a kinevezésemet is akkor kaptam - születhet meg, mert előtte még le kell vágni a disznót. A hír tehát idáig igaz, a többi merő találgatás, de erről majd a következő részben".

Azt is megjegyezte, hogy a Lázár-féle vitának nincs közvetlenül köze a döntéséhez, "ezzel néhány vájtfülű újságíró kolléga is tisztában van".

Az Index délutáni cikkében arra emlékeztetett, hogy Bencsik János az idén már kétszer keveredett éles vitába Lázár János fideszes frakcióvezetővel. Úgy tudják, hogy már a hét elején jelezte, ha Lázár Jánossal vívott vitájában alulmarad, akkor neki nincs helye a kormányban.

Bencsik János 1990-től 2010-ig Tatabánya polgármestere volt. 1990 és 1998 között az SZDSZ-ben politizált, és a párt országgyűlési képviselője is volt. 2004-ben lépett be a Fideszbe, és 2006-ban már ennek a pártnak színeiben lett ismét parlamenti képviselő is.