eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány: Nekem van időm

A választóknak és a politikusoknak is ki kell józanodnia Magyarországon - mondta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az InfoRádió Aréna című műsorában. A Demokratikus Koalíció elnöke kiemelte: az új párt politikája az őszödi igazság talaján áll.

Eddig ötezer tagfelvételi kérelem érkezett a Demokratikus Koalícióhoz, és 1200-1500 ember beléptetése történt meg - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában Gyurcsány Ferenc. A párt elnöke azt nem tudta megmondani, hányan léptek át eddig az MSZP-ből, mert azt nem nézik, korábban volt-e más pártnak is tagja a belépni szándékozó.

A Demokratikus Koalíció az egyetlen olyan párt a parlamentben, amely nem akar új rendszerváltozást, az 1989-ben létrejött Magyarországot legfeljebb humánusabbá, szociálisabbá akarja tenni, de nem leváltani - fejtette ki a volt kormányfő. Hangsúlyozta: ez egy centrum irányába nyitott polgári politika, ami sok tekintetben az őszödi igazság talaján áll.

Nem kell bolondítani egymást tovább, választónak és választottnak ki kell józanodnia. Egy lehetőség van: több felelősséget vállalni, hogy az ország és mi is változzunk - emelte ki Gyurcsány Ferenc, aki szerint erre a hangra szükség van, és ezt értik az emberek. A pártelnök azt mondta, távol tartják magukat a populizmustól és radikalizmustól, és nem tagadják, hogy ezt a polgári Magyarországot próbálják jobbá tenni.

Gyurcsány Ferenc arra számít, hogy a Demokratikus Koalíció kora tavasszal stabilan a parlamenti küszöb felett lesz, de azt nem gondolja, hogy 2014-ben egy ilyen közelítés többséget szerez. Az országban van 20-30 százaléknyi szavazó, aki egy "alapvetően centrista, valamennyire szolidarisztikus, polgári közelítésre" vágyik, és 10-20 éves távlatban ilyen lesz az ország, mert nincs más választása - fejtette ki.

Nekem van időm - válaszolta arra a kérdésre, hogy ezek szerint 10-20 év múlva akar nyerni a választásokon.

A volt kormányfő azt mondta: számára kielégítő lenne, ha 2014-ben stabil középpártként jutna be a parlamentbe a Demokratikus Koalíció, együtt tudnának működni a demokratikus ellenzéki oldalon, és ott tudnának lenni egy új polgári kormány létrehozásában.

A teljes beszélgetést pénteken este 7 órától hallgathatják meg az InfoRádióban.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×