eur:
394.02
usd:
364.82
bux:
65490.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Autós jogosítvánnyal is vezethet robogót - lapszemle

A Tescónak ki kell fizetnie a jelenlegi 94 ezer forintos garantált bérminimumot pénztárosai részére - számol be a Magyar Nemzet. Az Index azt írja, hogy autós jogosítvánnyal is vezethetünk már robogót.

December 1-től félnapos továbbképzés után bárki vezethet legfeljebb százhuszonöt köbcentis robogót, illetve motorkerékpárt, akinek érvényes autós jogosítványa van - írja az Index. A döntés jelentősen megváltoztatja a járművezető-képzést, előnyeit pedig remélhetőleg hamarosan minden közlekedő, autósok és motorosok egyaránt érzékelni fogják.

Két év után eldőlt, a Tescónak ki kell fizetnie a jelenlegi 94 ezer forintos garantált bérminimumot pénztárosai részére, miután a Legfelsőbb Bíróság is elutasította a vállalat érvelését - közli a Magyar Nemzet. A lap számításai szerint éves átlagban összesen több mint százmillió, három évre visszamenőleg 300-400 millió forinttal fizetett kevesebbet pénztárosainak a társaság.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy a játékadó november 1-jei emelését követően jelentősen visszaesett a játéktermek és a nyerőgépek száma az országban, s ezt a tendenciát még inkább felgyorsíthatja a szerveralapú üzemeltetés kötelezővé tétele is. Bár a változtatáson 14 ezer munkavállaló megélhetése múlik egyelőre az összes piaci szereplő a jogszabályi környezet véglegesítésére vár.

A végtörlesztés és az államhoz került befektetési jegyek éppen zajló értékesítése miatt további 300-500 milliárd forinttal csökkenhet még a befektetési alapokban kezelt vagyon - számol be a Napi Gazdaság. A lapnak Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a parlament előtt lévő jogszabály nyomán nagy külföldi alapkezelők termékei áraszthatják el a hazai piacot, de az új szabályozás lehetőséget is teremthet a magyar alapkezelőknek.

A Portfolio.hu a marketwatch-ra hivatkozva arról ír, hogy több mint 200 milliárd dolláros beruházást tervez az elkövetkezendő évekre a Petrobras válaszul a növekvő energiakeresletre, ami a fejlődő országok felől mutatkozik. A brazil olajcég vezérigazgatója szerint "vége az olcsó olaj korszakának".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×