"A szlovák kórházi helyzet rendkívül hasonlít a magyarhoz"

Infostart
2011. december 2. 06:05
Magyarországon egyelőre nem okozott plusz feladatot az egészségügyben dolgozók számára az, hogy Szlovákiában szükségállapotot rendeltek el több kórházban is. A Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint a szlovák helyzet rendkívül hasonlít a magyarhoz.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban egyelőre nem jelentek meg szlovák betegek - közölte az InfoRádióval az intézmény főorvos-főigazgatója. Csiba Gábor hangsúlyozta: anyagi problémát a betegszám-növekedés sem okozna, hiszen az ellátást a szlovák egészségbiztosító fizetné.

Az összes szlovák kórházban, ahol szükségállapotot rendeltek el, sikerült ma biztosítani az akut ellátást - tájékoztatta az InfoRádiót Horváth Zoltán, a dunaszerdahelyi kórház igazgatója. Hozzátette: a következő napok-hetek legfőbb feladata az lesz, hogy mielőbb megegyezzenek a felek a kialakult helyzet megoldása érdekében.

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke azt mondta, hogy a szlovák helyzet rendkívül hasonlít a magyarhoz. Ha a kormány nem egyezik meg a magyar egészségügyben dolgozókkal, akkor Magyarországon is gondok lehetnek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője nem tud arról, hogy magyar orvos mostanáig jelentkezett volna önkéntes segítőnek a Szlovákiában kialakult helyzet kezelésében. Kiemelte, hogy a mentőknek eddig nem kellett szlovák beteget magyar kórházba szállítaniuk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást