Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csak a negyven felettiek szülnek? - Lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyre több negyven feletti nő vállal gyermeket - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint az oktatási és egészségügyi intézményekben lesz fűtés.

A Népszabadság arról ír, hogy tavaly rekordmélységbe zuhant a születések száma, ami idén előreláthatólag tovább csökken, kivéve a szüléshez idős, negyven év feletti nők körét, akik közül minden eddiginél többen vállalnak gyereket.

Télen sem az áramot, sem a gázt, sem a távhőt nem kapcsolhatnák ki a szolgáltatók egészségügyi és oktatási intézményekben, ha elfogadják a fejlesztési tárca kormány elé benyújtott javaslatát - olvasható a Magyar Nemzetben.

A parlament havi százezerről ötszázezer forintra emelte a nyerőgépek után fizetett játékadót. A szakma szerint ettől ugyanúgy lesznek szerencsejátékosok, viszont több ezren vesztik el a munkahelyüket a kocsmákban és a kaszinókban. Az Index videó-összeállításban foglalkozik a témával.

Egyre komolyabb méreteket ölt a magyarországi használtautó-import: már minden második, itthon először forgalomba helyezett személygépkocsi kétévesnél idősebb, a teljes hazai állomány átlagéletkora pedig 12 év felé közelít - írja a Napi Gazdaság.

A fedezeti alapok és a kockázati tőketársaságok mellett a biztosítók és viszontbiztosítók segíthetik ki a tőkegondokkal küzdő európai bankokat eszközeik megvásárlása révén - olvasható a Portfolio.hu-n.

A luxembourgi székhelyű Európai Bírósághoz és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul várhatóan még decemberben megközelítően 10-15 ezer, jelenleg még szolgálati nyugdíjas, akiknek január elsejétől megszűnik a nyugdíjas státuszuk, a járandóságukat pedig adóval sújtotta az Országgyűlés kormánypárti többsége - számol be a Pénzcentrum.hu.