Mit kezdenek a Balatonban hagyott stégekkel?

Infostart
2011. november 13. 09:30
Jóval több stég maradt idén a Balatonban, mint a korábbi években. A Balatoni Vízügyi Kirendeltség vezetője szerint ezeket a stégeket október végéig kellett volna eltávolítani, de valószínűleg sokan az enyhe idő miatt hagyták még a mederben. Pécseli Péter szerint egy-két héten belül megkezdik a tóban maradt stégek begyűjtését.

Az engedéllyel rendelkező stégeket október 31-ig el kell távolítani a Balatonból, ennek ellenére meglehetősen sok, 99 maradt a tóban - közölte az InfoRádióval a Balatoni Vízügyi Kirendeltség vezetője.

Pécseli Péter szerint valószínűleg a korábbi hetek kellemes időjárása miatt hagytak bent ennyi stéget a horgászok, és arra számít, hogy ezek nagy részét eltávolítják a tulajdonosok.

Aki nem távolíttatta el a vízi állást, az szabálytalanságot követett el, de a Balatoni Vízügyi Kirendeltség csak a jövő héten kezdik el begyűjteni a tóban hagyott stégeket - emelte ki Pécseli Péter.

A vezető hozzátette: a siófoki telephelyen hat hónapig tárolják majd a stégeket. Aki igazolni tudja, hogy engedélye volt, az díjfizetés ellenében visszakapja a stéget, míg a többit megsemmisítik - fejtette ki.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást