Kisbuszok és megemlékezések a temetőkben

Infostart
2011. október 28. 20:20
A budapesti temetők meghosszabbított nyitva tartással, reggel 7-től este 8 óráig várják a halottak napjára érkezőket - mondta a Budapesti Városüzemeltetési Központjának szóvivője. Szűcs Panni hozzátette: az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben kisbuszokkal is segítik a közlekedést.

Október 28-tól november 2-ig meghosszabbítva, reggel 7-től este 8 óráig lesznek nyitva a temetők - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Szűcs Panni kiemelte: a korlátozhatják a gépkocsik behajtását a temetőkbe, vasárnap, hétfőn és kedden pedig tilos lesz autóval bemenni, de az időseket és a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőket beengedhetik. Az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben ingyenes mikrobuszok segítik a közlekedést - tette hozzá.

A szóvivő beszélt arról is, hogy hétfőn délután 5 órától megemlékezést tartanak a Fiumei úti sírkertben Vásáry André és Kubik Anna szereplésével, míg kedden az egyházak tartanak kegyeleti megemlékezést a Farkasréti temetőben.

A hosszú hétvégén a temetőkben megerősítik a biztonsági szolgálatot, és a rendőrség is több helyen segít a forgalomirányításban és a bűnmegelőzésben.

Hanganyag: Domanits András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást