A Főtáv felkészült a fűtési szezonra

Infostart
2011. október 7. 09:49
Már tart a fűtési szezon a fővárosban, de a legtöbb társasházban még nem kapcsolták be a fűtést. A Főtáv több lakóval is úgy állapodott meg, hogy bizonyos hőmérséklet esésnél a hőközpontokon elhelyezett szabályozó elindítja a fűtést. A lakásokban két órán belül meleg lehet - mondta a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Szeptember 15-én kezdődött a fővárosban a fűtési szezon, de várhatóan a legtöbb házban csak a pénteki lehűlés miatt lesz szükség arra, hogy melegek legyenek a radiátorok - közölte az InfoRádióval a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Szűcs Panni elmondta: a Főtáv Zrt. és a társasházak üzemviteli megállapodást kötöttek, ebben rögzítették, hogy milyen módon induljon be a fűtés, és meghatározták azt a hőfokot, amelynél bekapcsolnak a szabályozók. Ekkor a melegvíz elkezd keringeni, és két órán belül vége a didergésnek.

A Főtáv Zrt. az idei évtől egyszer vállalja a fűtés be- és kikapcsolását, minden továbbiért 10 ezer forintot kell fizetni - emelte ki a szóvivő. Erre azért van szükség, mert volt aki, 20-30-szor is kihívta a cég munkatársát, noha a szabályozóval minden beállítható.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást