Miről tárgyal ma Fellegi Tamás Oroszország harmadik emberével?

Infostart
2011. október 6. 06:05
Oroszország első miniszterelnök-helyettesét fogadja ma Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter. A sajtóban megjelent találgatások szerint a felek a Déli Áramlat gázvezetékről tárgyalnak.

A Parlamentben tárgyal ma Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Viktor Alekszejevics Zubkovval, az Orosz Föderáció első miniszterelnök-helyettesével. A megbeszélést díszebéd követi, majd az orosz miniszterelnök-helyettest Orbán Viktor miniszterelnök is fogadja, ám a fejlesztési minisztérium közleménye szerint csupán udvariassági látogatáson.

A sajtóban megjelent találgatások szerint a felek a Déli Áramlat gázvezetékről tárgyalhatnak. Fellegi Tamás legutóbb szeptemberben járt Moszkvában, mikor Alekszej Millerrel, az orosz gázszállításokért felelős állami Gazprom vezetőjével tárgyalt. A tárcavezető akkor megállapodást kötött arról, hogy az orosz és a magyar fél - magyar vállalatok bevonásával - haladéktalanul megkezdi a Déli Áramlattal kapcsolatos stratégiai együttműködés további formáiról szóló egyeztetéseket.

Alekszej Miller többször is egyértelművé tette, hogy a Magyarországon is áthaladó Déli Áramlaton keresztül Oroszország 2015 decemberétől kezdené meg a gázszállítást Európába.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást