Ma dől el, visszavonják-e Kertész Ákos díszpolgári címét

Infostart
2011. szeptember 21. 07:03
Kertész Ákos díszpolgári címének visszavonásáról, valamint az önálló Szent Margit Kórház létrehozásáról dönt egyebek mellett ma a Fővárosi Közgyűlés.

A Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezte Kertész Ákos 2002-ben adományozott díszpolgári címének visszavonását, mivel az író nemrég az Amerikai Népszavában megjelentetett nyílt levelében a többi között azt írta, hogy a magyarok azon túl, hogy dagonyáznak a diktatúra pocsolyájában, röfögnek és zabálják a moslékot, se tanulni, se dolgozni nem tudnak és nem is akarnak.

De a képviselők a Jobbik javaslatára - a 2006 őszi rendőri túlkapások miatt - döntenek Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány fővárosi kitüntetéseinek visszavonásáról is.

A közgyűlés szavaz az önálló Szent Margit Kórház létrehozásáról, így az intézmény - egy korábbi előterjesztés alapján - december 1-jével kaphatja vissza önállóságát.

Ha a képviselők elfogadják, négy százalékkal emelkedhetnek a térítési díjak a főváros által fenntartott szociális intézményekben, valamint hatmillió forintot kaphat nyolc Pest megyei önkéntes tűzoltó-egyesület

Emellett a képviselők zárt ülésen tájékoztatást kapnak a Közraktárak projekt szolgáltatási szerződésének rendkívüli felmondásáról is.

Szerző: Sigmond Árpád